Auton pesu 

Näin peset auton

Moni autoilija haluaa pestä autonsa itse. Tässä tärkeimmät tärpit auton käsinpesuun.  

  1. Esipese auto esimerkiksi vaahdottamalla tai liuotinpesuaineella. Petrolipohjainen liuotinpesuaine irrottaa tehokkaasti asfalttipien, suolan ja muun vaikean lian ajoneuvosta. Huomioithan, että liuotinpesuaineen käyttö vaatii maalipinnan suojauksen vahaamalla tai pinnoittamalla. 
  2. Huuhtele auto huolellisesti. Painepesurista on tässä valtava apu. 
  3. Annostele 2 korkillista SONAX Kiiltoshampoota 10 litraan lämmintä vettä. Käytä auton käsinpesussa kahta ämpäriä: toiseen pesuvesi ja toiseen huuhteluvesi pesuvälineelle. Mikäli mahdollista, käytä ämpäreitä, joissa on hiekkasihti. 
  4. Aloita auton pesu katosta ja etene ylhäältä alaspäin, eli puhtaimmasta likaisimpaan. Aina kun tarvitset lisää pesuainetta, huuhtele pesuväline huuhteluämpärissä ennen kuin kastat sen uudestaan shampooveteen. Suosittelemme käyttämään pesuvälineenä SONAX Pesukinnasta, sillä se sitoo likaa itseensä, joten hiekanjyvät eivät jää pyörimään auton maalipinnalle. Kintaan käyttö on lisäksi mukavampaa kuin perinteisen pesusienen. 
  5. Kun olet pessyt kaikki pinnat, huuhtele auto huolellisesti vedellä. 
  6. Kuivaa auto SONAX XTREME Super Dry Kuivausliinalla. Erittäin imukykyinen liina liukuu pehmeästi maalipinnalla jälkiä jättämättä. Huom! Kuivausliina on konepestävä. 
  7. Suojaa auton maalipinta vahaamalla tai pinnoittamalla. Jos haluat päästä mahdollisimman helpolla, kannattaa kokeilla SONAX XTREME Ceramic Spray + Seal -pikapinnoitetta. Spray + Seal suihkutetaan suoraan märälle maalipinnalle ja huuhdellaan pois, joten tässä tapauksessa voit jättää kuivausvaiheen välistä. 

Tuotteet