Auton vaahdotus

Mitä on auton vaahdottaminen?

Auton vaahdotus on muutaman viime vuoden aikana mullistanut auton käsinpesun – eikä ihme. Vaahdotus on hauska, nopea ja siisti tapa esipestä auto maalipintaa naarmuttamatta.

Auton vaahdotin on painepesuriin liitettävä lisävaruste, jonka tehtävänä on muodostaa vedestä, ilmasta ja puhdistusaineesta kuohkea vaahto, ja levittää se tasaisesti auton pinnalle. Hitaasti valuva vaahto on erinomainen auton esipesuun, sillä se irrottaa tehokkaasti likaa ilman mekaanista hankausta.

Huolellinen esipesu on auton naarmuuntumisen kannalta tärkeää, sillä kaikki esipesussa irti saatu lika on poissa maalipinnalta käsipesuvaiheessa. Vaahdottamisen pesuteho perustuu pitkään vaikutusaikaan: kuohkea vaahto vaikuttaa pitkään auton maalipinnalla ja ehtii siten liuottamaan pinttyneempääkin likaa.

Auton vaahdotus – Näin sen teet:

  1. Annostele vaahdottimen pulloon 30–100 ml SONAX XTREME Vaahtoshampoota ja litra vettä. SONAX XTREME Foam Lance -vaahdottimessa on asteikollinen säiliö, joka helpottaa pesuaineen annostelua.
  2. Kierrä pullo kiinni vaahdottimeen ja varmista, että vaahdottimen imuletku on paikoillaan.
  3. Kiinnitä vaahdotin painepesurin suihkuputken tilalle.
  4. Säädä vaahdon paksuus sopivaksi vaahdottimen säätöruuvin avulla. Paras vaahdon koostumus on mahdollisimman takertuva. Liian laiha tai liian paksu seos valuu nopeasti maahan jättäen pesutehon vajaaksi.
  5. Säädä vaahdottimen viuhkan leveys sopivaksi. Leveä viuhka toimii yleensä hyvin ja säästää pesuainetta.
  6. Levitä vaahto tasaisesti. Aloita auton alaosista. HUOM! Useamman vaahtokerroksen lisääminen ei paranna pesutehoa, vaan ainoastaan nopeuttaa vaahdon valumista, eli lyhentää vaikutusaikaa.
  7. Anna vaikuttaa mahdollisimman pitkään. Älä anna kuivua maalipintaan.
  8. Vaihda painepesurin suihkuputki takaisin ja huuhtele auto huolellisesti.
  9. Puhdista vaahdotin vedellä.

Mikäli olet hurahtanut vaahdottamiseen, kokeile myös SONAX XTREME Foam + Seal -vaahtopinnoitetta.

Tuotteet