Tietoa SONAXista

SONAX – Autonhoidon ammattilainen vuodesta 1950

Oli kyseessä sitten moderni henkilöauto, huippuunsa viritetty kilpa-auto tai klassikkokaunotar, SONAX on aina loistava valinta autonhoitoon. Laajasta valikoimasta löydät juuri tarpeisiisi sopivat tuotteet, joiden avulla saat menopelisi näyttämään upealta!

SONAXin historia ulottuu aina vuoteen 1903 asti. Tuolloin Franz Hoffmann, yrityksen nykyisen omistajan isoisän isä, aloitti piidioksidin kaivamisen Neuburg an der Donaussa, Saksassa. Piidioksidi on erittäin hienoa mineraalia, jota käytettiin kotitalouksien kiillotusaineissa.

Tämä oli ensimmäinen askel matkalla SONAXin syntymiseen.

SONAX kehittyy autonhoidon edelläkävijäksi

Toisen maailmansodan jälkeen Franz Hoffmann aloitti esimerkiksi keittiöhopeiden puhdistukseen tarkoitettujen kiillotusaineiden valmistamisen Sona-tuotemerkin alla. Kun yritys myöhemmin laajensi autonhoitotuotteisiin, nimen perään lisättiin X-kirjain edustamaan sanaa “wax” (vaha). Yrityksen alkutaival oli yksinkertainen: neljä myyntiedustajaa lastasivat Volkswagen Beetlet täyteen ja ajelivat ympäri Saksaa myymässä SONAX-tuotteita. Tuohon aikaan luotettiin henkilökohtaiseen kontaktiin – mainonta ei tullut kysymykseenkään.

Laadukkaat tuotteet menestyksen avaimina

SONAXin todellinen läpimurto tapahtui kuitenkin 1960-luvulla, kun yritys sai kunniatehtäväkseen toimittaa pesu- ja hoitoaineet ensimmäisiin automaattisiin autopesuloihin. Samaan aikaan myös auton käsinpesutuotteiden menekki kasvoi hurjasti, sillä yhä useammalla oli varaa hankkia oma auto, jonka peseminen oli suorastaan ylpeyden asia. Vuosina 1960–1973 tiellä liikkuvien autojen määrä nelinkertaistui Saksassa ja moottoritien pituus puolestaan kaksinkertaistui. Nämä muutokset heijastuivat luonnollisesti myös autonhoitotuotteiden kysyntään, mikä vauhditti SONAXin voittokulkua.

Rakkaus autonhoitoon ajaa eteenpäin

Rakkaus autonhoitoon on yhä SONAXin toiminnan ytimessä. Tämän vuoksi tuotekehitys tekee jatkuvasti töitä luodakseen uusia, innovatiivisia tuotteita sekä tehdäkseen hyväksi havaituista tuotteista vielä tehokkaampia ja helppokäyttöisempiä. Pitkäjänteinen kehitystyö varmistaa, että SONAX pysyy trendeissä mukana ja valikoimasta löytyy aina juuri ne tuotteet, joita autonhoitajat ympäri maailman haluavat. SONAX-tuotteet kehitetään ja valmistetaan Saksassa, ja tuotteiden “Made in Germany” -lupaus toimii takeena tuotteiden laadusta ja tehosta myös kansainvälisillä markkinoilla. Korkeasta laadusta viestivät myös SONAX-tuotteiden lukuisat testimenestykset maailman johtavien autolehtien, kuten AutoBildin, auto motor und sportin ja Auto Zeitungin, tuotetesteissä.

Vahvat juuret Neuburg an der Donaussa

sonax toimisto neuburg

Vaikka SONAXin nousu hopeanpuhdistusaineesta ensiluokkaiseksi autonhoitotuotteiden valmistajaksi on ollut kohtuullisen nopeaa, on SONAX aina ollut perheyritys, jolla on vahvat juuret synnyinkaupungissaan Neuburg an der Donaussa, Saksassa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee tänäkin päivänä tässä noin 30 000 asukkaan kaupungissa Tonavan varrella. Sijainti mahdollistaa lyhyet kuljetusreitit ympäri Eurooppaa ja luo alueelle tärkeitä työpaikkoja.