Tietoa Sonaxista

VAHVA AUTONHOITOMERKKI -
JO VUODESTA 1950

SONAX – Made in Germany

Oli kyseessä sitten moderni henkilöauto, huippuunsa viritetty kilpa-auto tai klassikkokaunotar, SONAX on aina loistava valinta autonhoitoon. Laajasta valikoimasta löydät juuri tarpeisiisi sopivat tuotteet, joiden avulla saat menopelisi näyttämään upealta!

SONAXin historia ulottuu aina vuoteen 1903 asti. Tuolloin Franz Hoffmann, yrityksen nykyisen omistajan isoisän isä, aloitti piidioksidin kaivamisen Neuburg an der Donaussa, Saksassa. Piidioksidi on erittäin hienoa mineraalia, jota käytettiin kotitalouksien kiillotusaineissa.

Tämä oli ensimmäinen askel matkalla SONAXin syntymiseen.

SONAX kehittyy autonhoidon edelläkävijäksi

Toisen maailmansodan jälkeen Franz Hoffmann aloitti esimerkiksi keittiöhopeiden puhdistukseen tarkoitettujen kiillotusaineiden valmistamisen Sona-tuotemerkin alla. Kun yritys myöhemmin laajensi autonhoitotuotteisiin, nimen perään lisättiin X-kirjain edustamaan sanaa “wax” (vaha).
 
Yrityksen alkutaival oli yksinkertainen: neljä myyntiedustajaa lastasivat Volkswagen Beetlet täyteen ja ajelivat ympäri Saksaa myymässä SONAX-tuotteita. Luotettiin henkilökohtaiseen kontaktiin – mainonta ei tullut tuolloin kysymykseen.

Laadukkaat tuotteet menestyksen avaimina

SONAXin todellinen läpimurto tapahtui kuitenkin 1960-luvulla, kun yritys sai kunniatehtäväkseen toimittaa pesu- ja hoitoaineet ensimmäisiin automaattisiin autopesuloihin. Samaan aikaan myös auton käsinpesutuotteiden menekki kasvoi hurjasti, sillä yhä useammalla oli varaa hankkia oma auto, jonka peseminen oli suorastaan ylpeyden asia.

Vuosina 1960–1973 tiellä liikkuvien autojen määrä nelinkertaistui Saksassa ja moottoritien pituus puolestaan kaksinkertaistui. Nämä muutokset heijastuivat luonnollisesti myös autonhoitotuotteiden kysyntään, mikä vauhditti SONAXin voittokulkua. 

Nykyään SONAXia on saatavilla yli 100 maassa ympäri maailmaa,  ja viennin osuus kaupasta on ollut merkittävässä kasvussa jo vuosia. SONAX-tuotteiden “Made in Germany” -lupaus toimii takeena tuotteiden korkeasta laadusta ja tehosta myös kansainvälisillä markkinoilla. SONAX-laatuun luotetaan, mistä todisteina ovat lukuisat testimenestykset ja palkinnot, joita riippumattomat instituutiot, kuten DEKRA ja GTÜ, myöntävät tuotteille vuosi toisensa jälkeen.

Rakkaus autonhoitoon ajaa eteenpäin

Tänäkin päivänä rakkaus autonhoitoon on SONAXin toiminnan ytimessä. Tämän vuoksi tuotekehitys tekee jatkuvasti töitä luodakseen uusia, innovatiivisia tuotteita sekä tehdäkseen hyväksi havaituista tuotteista vielä entistäkin parempia. Pitkäjänteinen kehitystyö varmistaa, että SONAX pysyy trendeissä mukana ja valikoimasta löytyy aina juuri ne tuotteet, joita autonhoitajat ympäri maailman haluavat. 

SONAX on ollut pitkään vahvasti mukana myös kansainvälisessä moottoriurheilussa. Tiivistä yhteistyötä on vuosien varrella tehty niin Hans-Joachim Stuckin, Michael Schumacherin, Ayrton Sennan kuin Formula E -sarjankin kanssa.

Vaikka SONAXin nousu  hopeanpuhdistusaineesta ensiluokkaiseksi autonhoitotuotteiden valmistajaksi on ollut nopeaa, on SONAX aina ollut perheyritys, jolla on vahvat juuret Neuburg an der Donaussa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee tänäkin päivänä tässä noin 30 000 asukkaan kaupungissa.