Miten poistaa lentoruoste auton maalipinnalta?

Näkyykö autosi maalipinnassa tai vanteissa punertavia ja mustia pistemäisiä tahroja? Tuntuuko maalipinta karhealta? Syyllinen voi olla auton pintaan pesiytynyt lentoruoste, joka ei irtoa tavallisilla autonpesuaineilla. Tätä varten on kehitetty omat erikoistuotteensa: raudanpoistoaineet.

SONAX XTREME Raudanpoisto muuttuu violetiksi, kun se reagoi metallihiukkasten kanssa.

Lentoruosteeksi kutsutaan auton maalipintaan uponneita, teräviä metallihiukkasia, jotka ajan myötä hapettuvat. Metallihiukkaset ovat pääasiassa peräisin autojen jarruista ja talvirenkaiden kovametallisista nastoista, ja rautaa pölähtää ilmoille jokaisen jarrutuksen yhteydessä. Metallipöly alkaa ajan kuluessa ruostua, mikä vahingoittaa maali- tai lakkapintaa. Lentoruostetta esiintyy erityisesti vanteissa, sillä ne altistuvat jarrupölylle jatkuvasti.

Jotta maalipinta pysyisi sileänä, tulee lentoruoste poistaa auton pinnalta muutaman kerran vuodessa, esimerkiksi aina renkaanvaihdon yhteydessä. Käsittely onnistuu tehokkaalla raudanpoistoaineella tai perinteisellä savetuksella. Puhdistussaveen verrattuna raudanpoisto on helppo ja vaivaton tapa puhdistaa metallitahrat auton pinnalta.

Lentoruoste veks! Ota apuun SONAX XTREME Raudanpoisto

Kätevässä 750 ml suihkepullossa myytävä SONAX XTREME Raudanpoisto on tehokas tuote raudanpoistoon. PH-neutraali puhdistusaine poistaa lentoruosteen ja muut metallitahrat auton maalipinnalta hellävaraisesti. Raudanpoistoaine muuttaa väriään violetiksi reagoidessaan metallihiukkasten kanssa.

Vinkki! Tee raudanpoisto, vaikka auton maalipinta näyttäisikin puhtaalta. Saatat yllättyä, kuinka paljon violetteja valumia lopulta ilmestyy – erittäin palkitsevaa!

Näin teet autolle raudanpoiston

  1. Pese ja huuhtele ajoneuvo normaalisti.
  2. Ravista SONAX XTREME Raudanpoisto -pulloa ennen käyttöä.
  3. Suihkuta raudanpoistoainetta käsiteltäville pinnoille.
  4. Anna vaikuttaa 3–5 minuuttia, kunnes väri on muuttunut violetiksi.
  5. Pyyhkäise pinnat pehmeällä sienellä ja huuhtele lopuksi huolellisesti vedellä.
  6. Likaisimmat pinnat, kuten auton helmat ja kyljet, saattavat vaatia uusintakäsittelyn.

Huom! Älä anna tuotteen kuivua maalipinnalle.