Savetus

Savetus tekee auton maalipinnasta täydellisen sileän

Maalipinta, etenkin auton helmat, saattavat tuntua hiekkapaperilta huolellisenkin pesun jälkeen. Pinnasta saa jälleen puhtaan ja sileän, kun avuksi otetaan puhdistussavi. Auton savetus on oleellinen osa perusteellista puhdistusta, ja se olisi hyvä tehdä pari kertaa vuodessa.

Mitä savetus tarkoittaa?

Savetus tarkoittaa käytännössä sitä, että auton maalipinnalta poistetaan epäpuhtauksia tähän tarkoitukseen kehitetyllä puhdistussavella. Puhdistussavi kerää likapartikkelit mekaanisesti auton pinnalta jättäen jälkeensä lasinsileän maalipinnan. Savetuksessa tulee aina käyttää myös liukastetta (esimerkiksi ikkunanpesuainetta), jotta puhdistussavi liukuisi helposti maalipinnalla naarmuttamatta sitä.

Milloin savetusta tarvitaan?

Puhdistussavi poistaa tehokkaasti myös sellaista likaa, johon raudan- ja pienpoistoaineet eivät tepsineet. Savetusta vaativia kohteita ovat esimerkiksi maalisumu sekä erittäin pinttynyt lika.

Mistä sitten tietää, milloin tarvitaan puhdistussavea? Helppo tapa arvioida savikäsittelyn tarvetta on tunnustella pintoja käsin – jos puhtaan näköisellä maalipinnalla tuntuu hiekkapaperimaista epätasaisuutta, on aika tarttua puhdistussaveen. Yleensä savetusta vaativia kohteita löytyy etenkin auton etu- ja takarenkaiden takaa.

Vinkki! Jos autollesi ei ole koskaan tehty savikäsittelyä, kannattaa koko maalipinta käsitellä.

Näin teet savikäsittelyn autolle

Helppo ja tehokas tapa tehdä maalipinnan savetus on käyttää SONAX Clay Ball -savisientä. Perinteiseen puhdistussaveen verrattuna pallonmuotoisen sienen käyttö on helppoa ja ergonomista – käsittely onnistuu siis kokemattomammaltakin autonhoitajalta!

Savetus vaiheittain SONAX Clay Ball -sienen avulla.
Puhdistussavi vaatii aina liukasteen käyttöä.
  1. Pese auto huolellisesti. Tee myös raudanpoisto.
  2. Etsi savikäsittelyä vaativat pinnat kokeilemalla auton maalipintaa käsin. Epäpuhtaudet tuntuvat hiekkapaperimaisena karheutena.
  3. Suihkuta käsiteltävälle pinnalle liukasteeksi esimerkiksi SONAX XTREME Ikkunapesua. Savea ei saa käyttää kuivalle maalipinnalle!
  4. Käsittele pinta SONAX Clay Ball -savisienellä kevyesti painaen, pyörivin liikkein, kunnes pinta on puhdas. Lisää liukastetta aina tarvittaessa, jotta savisieni liukuu auton pinnalla kitkatta. Huom! Liu'uta, älä hankaa!
  5. Tunnustele käsiteltyä pintaa. Kun pinta tuntuu liukkaalta ja tasaiselta, on savi tehnyt tehtävänsä ja voit siirtyä seuraavaan käsiteltävään alueeseen.
  6. Pyyhi lopuksi pinnat puhtaalla, pehmeällä liinalla ja suojaa maalipinta vahaamalla tai pinnoittamalla.

Tuotteet