Umpioiden kiillotus

Ajovalojen kiillotus käsin tai koneellisesti

Ovatko autosi ajovaloumpiot mattaantuneet tai kellastuneet? Ei hätää, myös umpioiden kiillotukseen on omat tuotteensa. Kirkkaat ajovalot paitsi näyttävät siisteiltä, niin myös valaisevat tehokkaammin.

Helppo ajovalojen kiillotus käsin

SONAX Kirkastussarja on todellinen ”all-in-one” -tuote umpioiden kiillotukseen, sillä se sisältää kaikki käsittelyyn vaadittavat tarvikkeet. Paketti riittää kahteen kahden umpion käsittelyyn. Käsittele yksi umpio kerrallaan.

Ajovalojen kiillotus vaihe vaiheelta SONAX Kirkastussarjalla
 1. Pese ja kuivaa ajovalot. Suojaa valojen reunat huolellisesti esimerkiksi teipin avulla.
 2. Ota P5000-vesihiontaruusuke paketista ja kostuta se. Hio umpion pinta pyörivin liikkein ruusukkeella. Ajovalojen hionta kirkastaa mattaantuneen pinnan ja tasoittaa naarmut.
 3. Pyyhi umpion pinta paketista löytyvällä kiillotusliinalla.
 4. Kiillota ajovaloumpio Headlight Polish -hionta-aineella ja kiillotussienellä, kunnes haluttu kiiltoaste on saavutettu.
 5. Pyyhi pinta jälleen kiillotusliinalla.
 6. Ota käyttövalmis Headlight Sealant -pinnoiteliina pakkauksesta ja käy huolellisesti läpi käsitellyt pinnat. Pinnoiteliina antaa umpion pinnalle suojaavan kalvon.
 7. Anna kuivua 30 min. Valmista tuli!

Umpioiden kiillotus koneellisesti

Mikäli haluat tehdä umpioiden kiillotuksen koneellisesti, on SONAX PROFILINE Headlight Polish -hiomatahna oikea tuote operaatioon. Tahna poistaa tehokkaasti kellastumat, pienet naarmut ja kirkastaa himmentyneet kohdat. Kiillotuksen jälkeen umpion pinta tulee puhdistaa huolellisesti ja suojata erillisellä suoja-aineella.

Loistava tuote umpioiden suojaamiseen on SONAX PROFILINE Headlight Coating, joka on keraaminen kestopinnoite muovisille ajovaloumpioille. Käteviin annospusseihin pakattu pinnoite antaa kestävän suojan ja estää UV-säteilyn aiheuttamaa umpioiden mattaantumista. Yksi paketti sisältää 10 annospussia, joten se riittää 20 umpion käsittelyyn. Suosittelemme umpioiden käsittelyä pinnoitteella noin kerran vuodessa.

Huom! Suosittelemme koneellista kiillotusta vain ammattilaisille tai kokeneille autonhoitajille. Osaamaton kiillotuskoneen käyttäjä voi saada aikaan enemmän haittaa kuin hyötyä.

Toimi näin:

 1. Puhdista käsiteltävä umpio huolellisesti.
 2. Annostele SONAX PROFILINE Headlight Polish -umpioiden kiillotustahnaa kiillotuslaikalle ja käsittele umpion pinta kiillotuskoneella. Pyyhi pinnat puhtaiksi.
 3. Avaa Headlight Coating -umpiopinnoitteen annospussi ja kaada sisältö kiillotusliinalle. Levitä ohut kerros puhtaalle ja kuivalle umpiolle. Yksi annospussi riittää kahden umpion pinnoitukseen.
 4. Pyyhi jäämät välittömästi hellävaraisella mikrokuituliinalla.
 5. Anna pinnoitteen kuivua vähintään 4 tuntia. Ajoneuvo ei saa kastua kuivumisen aikana.

Huom! Älä pese autoa viikkoon pinnoituksen jälkeen. Vahvasti alkaliset esipesuaineet, esimerkiksi automaattipesuissa, voivat heikentää pinnoitteen kestoa.

Tuotteet