Auton vanteiden pesu

Pese vanteet ja renkaat aina renkaanvaihdon yhteydessä

Auton vanteiden pesu kannattaa aina, mutta erityisesti renkaanvaihdon yhteydessä on järkevää pestä säilöön siirrettävät renkaat ja vanteet, jotta ne pysyisivät hyvässä kunnossa ja olisivat vaihtovalmiina taas kauden vaihtuessa.

Likaisten vanteiden säilöminen voi pahimmillaan aiheuttaa vanteiden pinnan hapettumista, ja renkaisiin jäänyt lika puolestaan vahingoittaa renkaita. Pieni panostaminen renkaiden puhtauteen siis todella kannattaa!

Auton vanteiden pesu SONAX Beast Vannepesulla ja Ultra-soft-vanneharjalla.

Auton renkaiden ja vanteiden pesu

  1. Pese renkaat miedolla shampooliuoksella ja huuhtele perusteellisesti vedellä. Mikäli käytät painepesuria, älä käytä täyttä painetta ja pese kumit suuremmalta etäisyydeltä. Anna kuivua.
  2. Pese vanteet suihkuttamalla SONAX Beast Vannepesua lähietäisyydeltä tasaisesti koko vanteelle ja anna vaikuttaa 2–4 minuuttia. Tehokas pesuaine muuttuu tumman violetiksi, kun se reagoi lian kanssa. Materiaaliystävällinen Beast soveltuu kaikille teräs- ja kevytmetallivanteille, lakatuille, kromatuille, kiillotetuille ja mattapintaisille vanteille. 
  3. Käy läpi vanteiden pinnat vanneharjalla. Kätevän harjan avulla pääset käsiksi myös kaikkein ahtaimpiin ja vaikeapääsyisimpiin paikkoihin.
  4. Huuhtele vanteet vedellä ja kuivaa huolellisesti.
  5. Viimeistele rengashuolto SONAX XTREME Rengaskiillolla. Suihkuta kiiltoa noin 20 senttimetrin etäisyydeltä puhtaan renkaan pintaan ja anna kuivua noin 5 minuuttia. Rengaskiilto antaa renkaille pitkäkestoisen, syvän mustan ”wet look” -kiillon. Säännöllisesti käytettynä rengaskiilto myös suojaa halkeilulta, värjääntymiseltä ja värien haalistumiselta.
  6. Valmista tuli!

Huom! Anna renkaiden kuivua kunnolla ennen rengaspusseihin pakkaamista!

Tuotteet