Vaahdotus on hauska ja tehokas auton puhdistusmenetelmä

Vaahdotus on muutaman viime vuoden aikana mullistanut auton käsinpesun. Yhä useampi auton omistaja suuntaakin nyt vaahdotinostoksille, ja myös vaahtoavien tuotteiden valikoima on kasvanut kauppojen hyllyillä.

Vaahdottamisen suosion kasvu ei yllätä. Vaahdotus on hauska, nopea ja siisti tapa esipestä auto maalipintaa naarmuttamatta. Vaahdon levittäminen on jopa niin mukavaa ja rentouttavaa puuhaa, että vaahdottimen hankinta saattaa madaltaa kynnystä auton pesuhommiin ryhtymiseen.

Hitaasti valuva vaahto liottaa likaa tehokkaasti.

Mikä on vaahdotin?

Foam Lance -vaahdotin on painepesuriin liitettävä lisävaruste, jonka tehtävänä on muodostaa vedestä, ilmasta ja puhdistusaineesta kuohkea vaahto, ja levittää se tasaisesti auton pinnalle. Hitaasti valuva vaahto on erinomainen auton esipesuun, sillä se irrottaa tehokkaasti likaa ilman mekaanista hankausta. Huolellinen esipesu onkin auton naarmuuntumisen kannalta tärkeää, sillä kaikki esipesussa irti saatu lika on poissa maalipinnalta käsipesuvaiheessa.

Perinteiseen, pelkällä vedellä suoritettuun esipesuun verrattuna vaahdotus on huomattavasti tehokkaampaa, sillä nopea huuhtelu irrottaa vain osan liasta. Vaahdottamisen pesuteho perustuukin nimenomaan moninkertaiseen vaikutusaikaan: kuohkea vaahto vaikuttaa pidempään maalipinnalla ja ehtii siten liuottamaan pinttyneempääkin likaa. Mitä takertuvampi vaahto, sen parempi pesutulos. Vaahtoshampoo sopii erityisesti likaisen auton esipesuun tai riittävän usein toistettuna myös auton ylläpitopesuun.

Vaahdotus on helppo ja nopea operaatio

 1. Annostele vaahdottimen pulloon 30–100 ml SONAX XTREME Vaahtoshampoota ja litra vettä.

 2. Kierrä pullo kiinni vaahdottimeen ja varmista, että vaahdottimen imuletku on paikoillaan.
 3. Kiinnitä vaahdotin painepesurin suihkuputken tilalle.
 4. Säädä vaahdon paksuus sopivaksi vaahdottimen säätöruuvin avulla. Paras vaahdon koostumus on mahdollisimman takertuva – liian laiha tai liian paksu seos valuu nopeasti maahan jättäen pesutehon vajaaksi.
 5. Säädä vaahdottimen viuhkan leveys sopivaksi. Leveä viuhka toimii yleensä hyvin ja säästää pesuainetta.
 6. Levitä vaahto tasaisesti. Aloita auton alaosista. HUOM! Useamman vaahtokerroksen lisääminen ei paranna pesutehoa, vaan ainoastaan nopeuttaa vaahdon valumista.
 7. Anna vaikuttaa mahdollisimman pitkään. Älä anna kuivua maalipintaan.
 8. Vaihda painepesurin suihkuputki takaisin ja huuhtele auto huolellisesti.
 9. Puhdista vaahdotin vedellä.
SONAX-vaahtoshampoo on tehokas ja marjaisen tuoksuinen.

Myös pinnoitus onnistuu vaahdottamalla!

Innokkaimmat vaahdottajat haluavat käyttää vaahdotinta aina kun mahdollista. SONAX-valikoimasta löytyykin vaahtoshampoon lisäksi myös helposti levittyvä vaahtopinnoite. SONAX XTREME Foam + Seal -vaahtopinnoite antaa auton maalipinnalle upean helmiäiskiillon sekä vettä ja likaa hylkivän pinnan. Vaahdottimen avulla pinnoitteen levitys onnistuu nopeasti ja tasaisesti.

Näin vaahtopinnoitus toimii

 1. Pese ja huuhtele auto normaalisti.
 2. Täytä vaahdotin ohjeen mukaisesti Foam + Seal -tiivisteellä ja vedellä.
 3. Kiinnitä pullo vaahdotinlaitteeseen ja säädä vaahdon paksuus sopivaksi.
 4. Levitä pinnoitevaahto tasaisesti.
 5. Vaahto ei tarvitse vaikutusaikaa, vaan voit huuhdella sen heti pois runsaalla vedellä.
 6. Kuivaa loput vesipisarat kuivausliinalla. Valmista tuli!
Foam + Seal -pinnoite levitetään vaahdottimella.