Tee autollesi umpioiden kiillotus ja maalipinnan suojaus

Syksy tulee! Tee autollesi umpioiden kiillotus ja maalipinnan suojaus

Syyskuussa illat ja aamut pimenevät nopeasti. Jotta autosi olisi valmiina talvikauden pimeille teille, kannattaa suunnata katse ajovaloihin. Mikäli ne ovat mattaantuneet, kellastuneet ja naarmuuntuneet on tullut aika tehdä umpioiden kiillotus.

Talven pimeillä teillä on huomattavasti turvallisempaa ajella, kun ajovalot valaisevat mahdollisimman tehokkaasti. SONAX-autonhoitotuotteiden valikoimasta löydät tehokkaan ja helppokäyttöisen sarjan umpioiden kirkastamiseen – tällä tuotteella homma hoituu myös kokemattomammalta autonhoitajalta.

Toinen syyskauden tärkeä rutiini on auton maalipinnan suojaaminen. Markkinoilta löytyy runsaasti hyviä vahoja ja pinnoitteita, jotka suojaavat autoa kurakeleiltä, tiesuolalta ja muilta epäpuhtauksilta. Mikäli haluat päästä pinnoituksessa mahdollisimman helpolla, suosittelemme kokeilemaan uutta SONAX XTREME Ceramic Spray + Seal -pikapinnoitetta.

SONAX Kirkastussarja – Umpioiden kiillotus helposti yhdellä tuotteella

Muovisten ajovaloumpioiden mattaantumista on mahdotonta estää, kun aikaa kuluu ja kilometrejä karttuu. Umpioista voi kuitenkin saada vielä kirkkaat ja edustavat, jos tekee niille helpon käsittelyn SONAX Ajovaloumpioiden kirkastussarjalla. Kirkastussarja on todellinen ”all-in-one” -tuote, sillä se sisältää kaikki käsittelyyn vaadittavat tuotteet. Paketti riittää kahteen kahden umpion käsittelyyn.

Tee näin:

 1. Pese umpiot ja suojaa niiden reunat huolellisesti esimerkiksi teipin avulla.
 2. Hio umpion pinta pyörivin liikkein kostutetulla hiontaruusukkeella. Hionta kirkastaa himmentyneen pinnan ja tasoittaa naarmut.
 3. Pyyhi umpion pinta kiillotusliinalla.
 4. Kiillota ajovaloumpio SONAX Headlight Polish -hionta-aineella ja kiillotussienellä, kunnes haluttu kiiltoaste on saavutettu.
 5. Pyyhi pinta jälleen kiillotusliinalla.
 6. Hionnan ja kiillotuksen jälkeen ota käyttövalmis Headlight Sealant -pinnoiteliina pakkauksesta ja käy liinalla huolellisesti läpi käsitellyt pinnat. Pinnoiteliina antaa umpion pinnalle suojaavan kalvon.
 7. Anna umpioiden kuivua 30 min. Valmista tuli!

SONAX XTREME Ceramic Spray + Seal – Helppo käsittely, upea kiilto maalipinnalle

Sitten maalipinnan suojaukseen. Moni on tottunut työläisiin pinnoitteisiin, jotka vaativat huolellisen maalipinnan kuivauksen ennen levittämistä. SONAX XTREME Ceramic Spray + Seal on kuitenkin toista maata: pinnoite sumutetaan pesun jälkeen suoraan märälle maalipinnalle ja huuhdellaan pois. Minkäänlaista manuaalista kiillotustyötä ei siis vaadita. Tuotteen vaikutuksen huomaa välittömästi huuhtelun yhteydessä, sillä pinta hylkii tehokkaasti vettä ja viimeiset vesipisarat jäävät helmeilemään kauniisti maalipinnalle.

Tee näin:

 1. Pese ajoneuvo ja huuhtele huolellisesti puhtaalla vedellä.
 2. Suihkuta pinnoitetta säästeliäästi märälle maalipinnalle. Älä anna kuivua!
 3. Huuhtele välittömästi runsaalla vedellä.
 4. Kuivaa viimeiset vesipisarat kuivausliinalla.

Huom! Älä käytä kuumille pinnoille.

Tuotteet