Tuulilasin puhdistus tulee tehdä myös sisäpuolelta

Tuulilasi ja ikkunat kirkkaiksi!

Tuulilasin puhdistus on nyt erittäin ajankohtaista, sillä syysaurinko paistaa matalalta. Tämä paljastaa armottomasti, kuinka likaisiksi tuulilasi ja muut ikkunat ovat päässeet. Nappaa tästä vinkit tehokkaaseen ikkunanpesuun.

Ikkunoiden huolellinen pesu sisäpuolelta on paitsi esteettisyyden, niin myös turvallisuuden kannalta tärkeää. Auringon säteiden osuessa likaiseen tuulilasiin häikäisyefekti voimistuu merkittävästi, ja kuljettajan voi olla todella vaikea havaita esimerkiksi jalankulkijoita.

Tuulilasin pyyhkiminen mikrokuituliinalla.
Korkealaatuinen, lasipinnoille tarkoitetty mikrokuituliina tekee näkymästä kirkkaan.

Auton tuulilasin puhdistus tulee tehdä kunnollisella ikkunanpesuaineella

Auton ikkunoiden sisäpintojen puhdistukseen on syytä panostaa, sillä pinnat keräävät kuin varkain pölyä, bakteereja ja muuta likaa. Lasipinnoille tarttunut lika muodostaa pikkuhiljaa sumentavan kalvon, joka taittaa auringonsäteitä, mikä voimistaa häikäisyä. Ikkunoiden sisäpuolelle kertynyt pöly lisäksi pahentaa ikkunoiden huurtumista viileinä ja kosteina aamuina.

Tuulilasin puhdistaminen sisäpuolelta kannattaa tehdä laadukkaalla ikkunanpesuaineella ja mikrokuituliinalla. Erinomainen tuotekombo operaatioon on SONAX XTREME Ikkunapesu ja lasipinnoille suunniteltu mikrokuituliina. SONAX XTREME Ikkunapesu puhdistaa ikkunat tehokkaasti kertakäsittelyllä. Puhdistusaineen koostumus perustuu ”Pure Water”-teknologiaan, jossa demineralisoitu vesi puhdistaa jälkiä jättämättä – ja tämä todella toimii! Viimeistele ikkunoiden pesu pyyhkimällä pinnat SONAX Mikrokuituliinalla. Laadukas mikrokuituliina on myös konepesun kestävä.

Vinkki! Autoon kannattaa hankkia myös kertakäyttöisiä lasinpuhdistusliinoja, jotta näkymän saa pyyhkäistyä tarvittaessa nopeasti kirkkaaksi.

sonax xtreme ikkunatuotteet

Vaihda ajoissa talvilaatuiseen lasinpesunesteeseen

Tuulilasin ulkopuolta on helppo puhdistaa lasinpesunesteen ja pyyhkijänsulkien avulla. Syksyn myötä yöt kuitenkin viilenevät, ja yöpakkasia alkaa esiintyä ympäri Suomen. Monella autoilijalla saattaakin olla edessä ikävä yllätys, kun kesälaatuinen lasinpesuneste jäätyy tuulilasin pintaan tai pahimmassa tapauksessa koko järjestelmä on täysin jäässä.

Jotta edellä mainittua tilannetta ei pääsisi syntymään, kannattaa lasinpesuneste vaihtaa hyvissä ajoin pakkasasteita kestäväksi, talvilaatuiseksi seokseksi. Lasinpesunesteitä on saatavilla sekä käyttövalmiina seoksina että tilaa säästävinä tiivisteinä.

Tuotteet